Over Artof

Artof wordt geleid door mij, Rob Kooiman (Den Haag 1959). Kenmerkend voor mijn werk is de combinatie van creatief denken en pragmatisch doen. De basis hiervoor werd gelegd door de studies ruimtelijke vormgeving aan de Academie voor Kunst en Vormgeving (Den Bosch) en museumkunde en museumcommunicatie aan de Reinwardt Academie (Leiden).

Aansluitend werkte ik voor het Limburgs Museum (Venlo), het Continium (Kerkrade) en Museum Valkenburg (Valkenburg aan de Geul). Als conservator maakte ik in Valkenburg vele tentoonstellingen van met name regionale kunst en geschiedenis. Daarnaast, en vanaf 2015 fulltime, werk ik als zelfstandig ondernemer op de terreinen van tentoonstellingen, educatie en collectiebeheer voor diverse musea, overheden, stichtingen en bedrijven.

Onze specialisatie is het maken van tentoonstellingen, van idee en onderzoek tot ontwerp en opbouw. Tijdelijke tentoonstellingen of vernieuwingen van vaste presentaties worden in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers en op maat ontwikkeld en gerealiseerd. Als partner ondersteunen wij u bij de aanpak en realisatie van museumprojecten waarbij deskundige inbreng en begeleiding gewenst is. Wij maken samen met u en uw organisatie een plan, zetten het proces in gang, begeleiden de uitvoering en dragen mede zorg voor resultaat. Rondom tentoonstellingen of los daarvan maken wij bijvoorbeeld audiotours en introductiefilms en doen wij (voorbereidend) onderzoek.

Recente opdrachtgevers: Museum Valkenburg, Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen, Stichting Kunstdagen Wittem, Provincie Limburg, Leudalmuseum, Streekmuseum Stevensweert/ Ohé en Laak, Museum De Domijnen, Medisch Universitair Centrum Maastricht, Cuypershuis Roermond, Museum 't Stift Susteren, Historiehuis Roermond, Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht, Visit Zuid-Limburg.