Tentoonstelling 'Panorama Joep Nicolas'

(Historiehuis Roermond 28 sep. 2018 t/m 10 feb. 2019) Een expositie over Joep Nicolas, de uit Roermond afkomstige kunstenaar-glazenier. Eerste onderdeel van een bovenregionaal project rond monumentaal glas in Roermond in opdracht van het Cuypershuis, waarmee Roermond zich landelijk wil profileren als 'glasstad'.

Joep Nicolas (Roermond 1897 - Steyl 1972) maakte van het glazeniersambacht een kunstvorm en verwierf daarmee internationale bekendheid. Zijn gebrandschilderde glas-in-loodramen zijn te vinden in kerken, stadhuizen, scholen, bedrijfsgebouwen en ziekenhuizen in heel Nederland, in Belgi√ę en in de Verenigde Staten.

Voor het overzicht van zijn werk op dit gebied is zijn priv√©archief onderzocht, dat zich in het gemeentearchief van Roermond bevindt. Hierin bleek voldoende fotomateriaal aanwezig om een goed beeld te geven van zijn wereldwijde productie. Voor de tentoonstelling zijn de foto's van ramen vervolgens visueel gekoppeld aan de plaats waarvoor ze gemaakt zijn. Hierdoor ontstaat een panorama van zijn oeuvre op het gebied van de monumentale glaskunst.

Om dit project en de volgende projecten in deze reeks inderdaad nationaal onder de aandacht te brengen wordt in samenwerking met communicatiebureau Ad Eight in Roermond het accent gelegd op online adverteren door middel van bannering bij regionale dagbladen in het land en door gericht adverteren bij doelgroepen via sociale media.