Tentoonstelling 'Maaslandkunstenaars'

Voor Museum Land van Valkenburg maakte ARTOF de tentoonstelling 'Maaslandkunstenaars' (30 april 2017 t/m 9 juli 2017). ARTOF deed research, selecteerde objecten, ontwikkelde het concept en het ontwerp, verzorgde het transport en de opbouw en maakte een audiotour ter begeleiding.

De titel 'Maaslandkunstenaars' verwijst naar een groep kunstenaars die gedurende enkele decennia de z.g. 'Maasland kunstroute' organiseerde. Het zijn Dries Engelen, Marijke Stultiens, Doris Becke, Geert Mols en Xander Spronken, die eens in de twee jaar gezamenlijk hun ateliers voor publiek openstelden. Zij wonen allen in het gebied boven Maastricht, het Maasland. In de tentoonstelling zijn naast de kunstwerken ook aspecten van het fenomeen 'kunstroute' opgenomen, zoals proefmodellen uit het atelier, een film over het ontstaan van het werk en interviews met de kunstenaars.

 

De audiotour is gemaakt op het izi-Travel-platform: https://izi.travel/nl/36a1-maaslandkunstenaars/nl. De film is een productie van Wiebke Pöpel: https://www.wiebke-poepel.de/en/filme/xander-rhythm-of-force-and-fire.